A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Краєзнавчо-патріотична акція «Від роду і до роду збережем традиції народу»

Дата: 02.04.2019 08:33
Кількість переглядів: 137

У рамках реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, з метою виховання засобами дослідницько-краєзнавчої та творчо-мистецької діяльності, залучення до краєзнавчого руху на Чернігівщині, виховання любові до своєї батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань, розвитку індивідуальних творчих здібностей здобувачів освіти підведені підсумки  І етапу обласної краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу».

На розгляд журі було подано чотири роботи (Горобіївського, Гриціївського,  Карпилівського та Срібнянського закладів загальної середньої освіти), які складалися з теоретичної та практичної частин. У першій учасники описували один із видів декоративно-ужиткового мистецтва, висвітлювали співпрацю з народними майстрами, наводили приклади особистих успіхів у творчій діяльності. У другій – представляли виріб.
Цьогоріч у краєзнавчо-дослідницьких роботах описувалися техніки лозоплетіння «Розвиток лозоплетіння на Срібнянщині» (Соловей Максим, учень 9 класу Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів), народної вишивки «Вишивка – окраса та оберіг української оселі та традиційного одягу українців» (Дмитренко Анастасія, учениця 8 класу Гриціївської ЗОШ І-ІІ ступенів),   виготовлення народної іграшки «М"яка іграшка – один із наймолодших видів народної іграшки», «Народна іграшка» (Шишко Альони, учениці 7 класу Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; учнівський колектив 6 класу Горобіївської ЗОШ І-ІІ ступенів).    
Принагідно хочеться подякувати керівникам робіт Вірновій Л.М., учителю української мови та літератури Гриціївської ЗОШ І-ІІ ступенів, Погибку С.Г., учителю трудового навчання Горобіївської ЗОШ І-ІІ ступенів, Соловей О.В., педагогу-організатору Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Степаненко Н.Г., учителю образотворчого мистецтва Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за належний рівень організації роботи з обдарованими дітьми.
Уже вчетверте участь в обласній краєзнавчо-патріотичній акції «Від роду і до роду збережем традиції народу» підтверджує думку про те, що у глибинах свідомості українців живе і передається від покоління до покоління інформація-пам?ять про найбільш прекрасне і доцільне, рідне і незнищенне, сакральне і вічне.

 Робота Шишко Альони, учениці Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Робота Солов"я Максима, учня Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Робота Дмитренко Анастасії, учениці Гриціївської ЗОШ І-ІІ ступенів

Колективна робота учнів 6 класу Горобіївської ЗОШ І-ІІ ступенів


« повернутися

Вхід для адміністратора