A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Дата: 24.04.2019 10:55
Кількість переглядів: 90

На сьогодні роль закладів освіти у підготовленості школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується, значно зросла. Виникла необхідність озброєння дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров'я. Саме виховання здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації – одне з пріоритетних завдань галузі освіти. 

Одним із профілактичних заходів з питань безпеки життєдіяльності є проведення щорічного «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності», який цього року проходив  у всіх закладах загальної середньої освіти  із 15 по 19 квітня.

У закладах загальної середньої освіти проведені наради за участю керівників та заступників керівників закладів, класних керівників та вихователів з представниками підрозділу ДСНС України щодо організації та проведення тижня.

У відповідності до тематичного плану проведення тижня у закладах освіти відбулися тематичні заняття, відкриті уроки, конкурси, вікторини, бесіди з питань безпеки життєдіяльності та профілактики дитячого травматизму невиробничого характеру, інформаційно-просвітницькі години, тематичні ігри, квести, конкурси малюнків, перегляди відеосюжетів, практичні заняття: «Заходи пожежної безпеки», «Увага! Евакуація!», «Телевізор і пожежа», «Вибухонебезпечні предмети», «Небезпека отруєння грибами», «Запобігання ураження блискавкою»,  «Як діяти в ситуації ризику», «Чистота – запорука здоров?я», Про безпеку свою дбай, життя своє оберігай»,  «Твоя безпека в твоїх руках» ,«Хочу і можу бути здоровим», «Як уникнути небезпечних ситуацій», «Що потрібно знати як іти гриби збирати», «Хай дитина знає кожна – жартувать з вогнем не можна», «Перша допомога при укусах бджіл, ос, джмелів, кліщів», «Небезпека на дорозі», «Зробимо все, щоб не допустити пожежі», «Енергобезпека  - запорука здоров?я і життя», «Правила дорожнього руху», «Безпечний відпочинок на природі та водоймах», Безпечна поведінка під час НС», «Життя – це наш безцінний скарб, тож не залиш його без барв», «Вчимося жити безпечно», «Подорож у країну дорожніх знаків», «Наша безпека у наших руках», «Ми за здоровий спосіб життя», «Будь обережним з вогнем!», «Обережно! Небезпека!», «Увага всім! Надзвичайна ситуація!», «Твоє життя – твій вибір».

У закладах загальної середньої освіти поновлено інформаційно-довідкові стенди і куточки з питань безпеки життєдіяльності.

Відбулися тематичні батьківські збори з питань запобігання дитячому невиробничому травматизму: «Небезпека вдома й на вулиці», «Дотримання правил безпеки життєдіяльності під час канікул», «Куди звертатися за допомогою», «Небезпечні іграшки».

Майже всі навчальні заклади здійснили тематичні екскурсії до Срібнянського РС ДСНС України в Чернігівській області. 

Під час проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» у закладах загальної середньої освіти  відбулися відпрацювання зі здобувачами освіти практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та щодо надання першої допомоги травмованим і потерпілим: «Перша допомога при травмах», «Надання першої домедичної допомоги потерпілим», «Вчимося допомагати в надзвичайних ситуаціях». 

Усі проведені заходи були спрямовані на залучення якнайбільшого загалу школярів, вивчення ними правил безпечної поведінки та попередження надзвичайних ситуацій, формування вмінь оцінювати ступінь небезпеки.

У проведенні змістовного профілактичного заходу слід висловити подяку керівникам закладів загальної середньої освіти, заступникам директорів з виховної роботи, класним керівникам, учителям предметів «Основи здоров'я», «Фізична культура», «Захист Вітчизни», педагогам-організаторам, практичним психологам та соціальному педагогу, працівникам пожежної частини, лікарні, ФАПів, газовій та комунальній службам.


« повернутися

Вхід для адміністратора