A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

День захисту дітей

Дата: 29.05.2020 11:23
Кількість переглядів: 57

У перший день літа в Україні та світі відзначається Міжнародний день захисту дітей.
Це своєрідне  нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.

День захисту дітей офіційно був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Це було зумовлено тим, що після Другої світової війни багато неповнолітніх по всьому світу залишилися сиротами, без даху над головою, їжі і з різними захворюваннями.
Уперше День захисту дітей відзначався у 1950 році в 51 країні світу. А вже в 1989 році ООН представила Конвенцію з прав дитини.
Традиційно в цей день проводилися різноманітні розважальні заходи та благодійні акції, концерти, змагання, конкурси, виставки, демонстрації фільмів, виступи  аніматорів – було весело, гамірно, позитивно.
У період адаптивного карантину, спричиненого пандемією COVID-19, закладами загальної середньої освіти заплановані безліч онлайн-акцій, заходів, вітань - просимо долучитися всіх до відзначення свята.
Бажаємо миру й злагоди кожній дитині, кожній родині, всій Україні!
Наснаги й мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей!


« повернутися

Вхід для адміністратора