A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Семінар-практикум учителів інформатики

Дата: 11.03.2020 12:58
Кількість переглядів: 84

Щоб формувати і розвивати ключові та інформаційно-комунікаційні компетентності у здобувачів освіти, сприяти їх соціалізації у суспільстві, сучасний вчитель інформатики повинен володіти, як і учень, знаннями, вміннями, навичками, які допомагають виконувати загальноосвітні функції, володіти фундаментальними поняттями і відомостями. 

Упровадження педагогіки партнерства, що ґрунтується на співпраці здобувача освіти, вчителя і батьків, є визначальним новим принципом державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», що зумовлює необхідність виокремлення інформатичної освітньої галузі. 

Запорукою успішного викладання шкільного курсу інформатики в контексті оновлених програм та реалізації концепції «Нова українська школа» є системна організація методичної роботи з учителями інформатики, їх мережева взаємодія та самоосвіта. У рамках організації методичної роботи приділяється увага підвищенню якості методичного супроводу зростання професійної компетентності вчителів інформатики.

З цією метою на базі Срібнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Валерій Декрет) 11 березня 2020 проведений семінар-практикум учителів інформатики з проблеми «Педагогічний менеджмент. Творча майстерня учителя інформатики». Семінар був проведений у формі творчої майстерні та містив два блоки. Теоретичний блок семінару  вчитель інформатики Віталій Шпитяк розпочав з тестування, яке допомогло йому скласти блок-схему практичного туру.  Щоб налаштуватися на робочий лад запропонував гру на розвиток периферійного зору, швидкість мислення в програмі Schulte, зорієнтував на демократичну та відкриту форму зустрічі. 

У ході методичного брендінгу з теми «Візуальне програмування в Flowgorithm як засіб розвитку логічного та алгоритмічного мислення учнів» познайомив присутніх з теоретичними основами середовища програмування Flowgorithm, яке дозволяє здобувачам освіти створювати програми візуально, за допомогою блок-схем. А потім вчителі, в ході практичного блоку, самостійно створювали «Алгоритм визначення максимального з двох чисел».
 
Щоб семінар-практикум не був одноманітним, Віталій Анатолійович пропонував учителям розв’язати логічні завдання, попрацювати з мультимедійною дошкою.

І як підсумок, учителі-предметники набули нових предметних компетентностей, сформували професійні позиції, познайомилися з шляхами формування мобільності та вдосконалили свою медіаграмотність.  


 


« повернутися

Вхід для адміністратора