A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Щодо використання вебплатформи дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн»

Дата: 07.10.2021 14:42
Кількість переглядів: 47

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.09.2021, на території всіх регіонів України з 23 вересня 2021 року встановлений «жовтий» рівень епідемічної безпеки поширення COVID-19. У зв’язку з цим були оновлені карантинні обмеження, зокрема щодо роботи закладів освіти.

В разі зміни умов епідемічної безпеки та невиконання умов постанови Кабінету Міністрів України №1236 від 09.12.2020 року (зі змінами), учні переводяться на дистанційну форму навчання.
 
При освітньому процесі з використанням технологій дистанційного навчання є можливість використовувати вебплатформу «Всеукраїнська школа онлайн» для організації дистанційного та змішаного навчання.

Метою Всеукраїнської школи онлайн є забезпечення здобувачів освіти рівним, вільним і безоплатним доступом до якісних освітніх матеріалів, а педагогічних працівників – можливістю отримати допомогу в організації дистанційного навчання, створенні та роботі у віртуальних класах.

Наразі на платформі розміщено 1800 відеоуроків, тестів і матеріалів для самостійної роботи з 18 основних предметів для учнів 5-11 класів. Робота над наповненням і розвитком триває.

Здобувачі освіти користуватися платформою як для навчання підчас карантину, так і для додаткового ознайомлення з темою під час очного навчання. Для педагогічних працівників розроблені рекомендації для організації змішаного та дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.
Також для учителів на платформі функціонує «Кабінет вчителя», завдяки якому можна створювати віртуальні класи для своїх учнів, відстежувати їхній навчальний поступ і надавати зворотній зв'язок, користуючись якісними освітніми матеріалами та інструментами.

Для учнів функціонує мобільний за стосунок ВШО – повноцінний інструмент для зручного навчання з мобільних пристроїв.

Більш детально ознайомитися з особливостями функціонування вебплатформи «Всеукраїнська школа онлайн» можна в листі Міністерства освіти і науки України від 01.10.2021 №1/9-507 «Щодо використання вебплатформи дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».
 


« повернутися

Вхід для адміністратора