A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Математика – це величезна споруда, створена уявою людини для пізнання Всесвіту

Дата: 23.02.2022 15:59
Кількість переглядів: 82

У рамках атестаційного процесу 2021/2022 навчального року 23 лютого 2022 року пройшов показовий урок на базі Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який провів учитель з вищою кваліфікаційною категорією та педагогічним званням «старший учитель» Олександр Віталійович Свінціцький.

Урок-захист проєкту з геометрії та інформатики «Як виміряти висоту дерева» проведений в 9 класі як STEM-урок, що відповідає сучасним дидактичним вимогам щодо уроків природничо-математичного циклу. 
Члени атестаційної комісії І та ІІ рівнів відмітили те, що урок проходив із використанням міжпредметних зв’язків – математики, інформатики, історії, біології, мав велике практичне значення для учнів, Олександром Віталієвичем вдало продумане його змістове наповнення, поєднана теорія з практикою.

Після узагальнення теоретичних знань з геометрії про трикутники, з природознавства про сонце та земну кулю, з інформатики про таблиці Excel, про створені учнями власні програми для математичних обчислень, з трудового навчання про виготовлення саморобних приладів, учні на практиці вимірювали висоту об’єкта на шкільному подвір'ї  різними способами: за тінню, а сьогоднішня погода сприяла цьому, світило сонце, та за допомогою власно виготовленого  «приладу лісника», а домашнім завданням стало вимірювання висоти сосни, яка росте на шкільному подвір'ї за світлиною.

Саме такі практичні уроки формують світогляд дітей, доводять, що теоретичні знання можна сміло застосувати в повсякденному житті та виховують учня Нової української школи, який зможе вільно орієнтуватися в величезному потоці інформації.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора