A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

Засідання постійно діючого семінару керівників ЗЗСО

Дата: 06.12.2018 17:19
Кількість переглядів: 87

Цього року вся українська спільнота відзначає 100-річчя з дня народження визначного педагога, публіциста, письменника,, поета, засновника гуманістичної, новаторської педагогіки В.О.Сухомлинського.

Ім’я Василя Сухомлинського здобуло в нашій країні та багатьох країнах світу заслужену пошану і славу. Його ідеї виховання на засадах гуманізму, порядності, доброти, чесності та людяності увійшли в свідомість мільйонів людей — працівників освіти, батьків, усіх, хто причетний до великої і благородної справи виховання підростаючого покоління. Його педагогічна спадщина безцінна. Праці, книги та роботи великого педагога на сьогодні, стають все більш актуальними в усьому світі.

Творче використання педагогічної спадщини В. Сухомлинського це моральний і професійний обов'язок кожного вихователя, кожного працівника освіти.

05 грудня на базі Гурбинської школи відбулося засідання постійно діючого семінару керівників закладів загальної середньої освіти «Педагогічна спадщина В.О.Сухомлинського і Нова українська школа».

В ході семінару його учасники ознайомились з життєвим шляхом Василя Олександровича, обговорили аспекти його творчої – принципи виховної системи, підходи до громадянського та патріотичного виховання, використання природи в естетичному вихованні дітей, тощо, провели паралелі між особливостями побудови сучасного освітнього процесу в Новій українській школі та ідеями видатного педагога щодо створення сприятливого освітнього середовища за різними аспектами життєдіяльності дитини. Учителі та учні початкових класів Гурбинської ЗОШ представили до уваги всіх присутніх музично-літературний журнал «Через красиве – до людяного» за творами В.Сухомлинського для дітей.

Учні взяли участь у вікторині на краще знання творів Василя Олександровича Сухомлинського, провели інсценізації уривків з його казок та оповідань, зачитали свої власні вірші.

Наостанок учасники семінару взяли участь у міні-тренінгу «Якою я уявляю школу майбутнього».



« повернутися

Вхід для адміністратора