A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

новини

Шаховий турнір

18 грудня 2019 року на базі Срібнянської ЗОШ проведено змагання з шахів. Змагання пройшли в рамках Спартакіади учнівської молоді 2019-2020 навчального року. Участь у шаховому турнірі  взяли 4 команди зі шкіл І-ІІІ ступенів, 4 команди ЗЗСО І-ІІ ступенів, підпорядкованих Срібнянській об’єднаній територіальній громаді та одна ЗОШ Срібнянського району. Внаслідок наполегливої боротьби перемогу серед шкіл І-ІІІ ступенів вибороли команди – Карпилівської ЗОШ (І загальнокомандне місце), Дігтярівської ЗОШ (ІІ місце) та Срібнянської ЗОШ (ІІІ місце). Серед навчальних закладів І-ІІ ступенів на першій позиції команда Горобіївської ЗОШ, срібло виборола команда Васьківської школи, бронзу- команда з Гриціївки. Команди-переможці та шахісти, які вибороли призові місця в особистому заліку отримали нагороди від організаторів конкурсу.

17:17 18.12.2019

Змагання з шашок

11 грудня на базі Срібнянського ЗЗСО в рамках Спартакіади учнівської молоді 2019-2020 навчального року було проведено змагання з шашок. Участь у змаганнях взяли команди з 8 закладів загальної середньої освіти, підпорядкованих Срібнянській об’єднаній територіальній громаді та з одного навчального закладу Срібнянського району.

14:54 16.12.2019

Свято творчих і обдарованих гуртківців

Талант і творчість… неповторна сила Що світ веде в прекрасну далину. О Божий дар! Ім’я тобі дитина. Тобі даруєм шану і хвалу! Такими словами розпочали  ведучі свята С.М. Петренко та Єва Панченко, яке стало традиційним для Будинку дитячої та юнацької творчості. « Свято творчих і обдарованих гуртківців». Захід об’єднав  юні таланти, як маленькі несміливі паростки, котрі вперше демонстрували  свої вміння так і обдарування, які вже мають деякі здобутки. Пісні лилися з вуст Ангеліни Громи, Влада Кириченко, Богдани Кириченко, Влади Петренко, Віки Кириченко, Аліни Бенько, Насті Харченко (керівник С.І. Петренко). Також свої вміння показав колектив гуртка «Хореографія» (керівник К. О. Вернигорова-Грома). Вихованці гуртка «Декор» (керівник І. Л. Панченко) підготували виставку декоративно-ужиткового мистецтва. Пройшло свято з піднесеним настроєм, із почуттям гордості за наших дітей.  

12:15 16.12.2019

Новорічна феєрія

Феєрверком блискіток, запахом  глиці, неймовірною дитячою фантазією вибухнули цьогоріч  роботи учнів закладів загальної середньої освіти на Всеукраїнську виставку-конкурс «Український сувенір» та обласну новорічно-різдвяну виставку  «Новорічна композиція».

08:56 16.12.2019

Семінар-практикум учителів іноземних мов

13 грудня на базі Гурбинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум учителів іноземних мов з теми «Іншомовна освіта  в Новій українській школі». Учасники заходу ознайомилися з теоретичними та практичними аспектами організації освітнього процесу молодших школярів з іноземних мов.

14:52 13.12.2019

Міжрайонний турнір з волейболу

  6 грудня 2019 року в Тростянецької школі проведено міжрайонний волейбольний турнір серед школярів, присвячений дню Збройних сил України. Перемогла Гурбинська команда. На другому місці Тростянецькі волейболісти, на третьому - Іржавецькі, на четвертому - Дігтярівського ПАЛ, на п‘ятому Южненської школи.  Переможці та призери нагороджені Кубками, медалями, дипломами. Вітаємо переможців – волейболістів Гурбинської школи.  

10:11 12.12.2019

МОН планує згодом зробити сертифікацію обов'язковою

Міністерство освіти і науки планує за наступні п’ять-шість років зробити сертифікацію вчителів обов’язковою. Про це сказала міністр освіти Ганна Новосад в інтерв'ю РБК-Україна, відповідаючи на запитання щодо залучення нових кадрів до професії вчителя і оплати їх праці.

09:52 12.12.2019

Семінар-практикум учителів математики

Як сказав один із великих дидактів Дістервег  «Не в кількості знань полягає освіта, а в повному розумінні й майстерному застосуванні в житті всього того, що знаєш».  Ці слова можна взяти як епіграф до семінару-практикуму вчителів математики, що був підпорядкований методичній темі «Педагог нової формації: дослідник, лідер, креативна особистість», який проведений 06 грудня 2019 року на базі Подільської ЗОШ І-ІІ ст. 

15:41 06.12.2019

БУДІВНИЦТВО МІНІ-ФУТБОЛЬНОГО ПОЛЯ

Пріоритетною формою збереження та зміцнення здоров'я учнів у закладах освіти є фізкультурно-оздоровча робота. Зрозуміло, що для цього потрібно сучасна навчально-матеріальна база. А тому у планах місцевої влади, керівництва громади – реалізація проектів щодо осучаснення спортивного середовища закладів освіти і, в першу чергу, опорного закладу – Срібнянської школи. Сьогодні – це будівництво міні-футбольного поля зі штучним покриттям  у Срібнянській ЗОШ.  Проект реалізується  за державні кошти, виділені на соціально-економічний розвиток окремих територій. Це дасть можливість забезпечити новий рівень організації спортивно-масових заходів, проведення змагань. Адже молодь Срібнянщини бере участь у турнірах різних рівнів, тож сучасний майданчик зі штучним покриттям дозволить їй ще активніше долучатися до спорту та розвиватися у цьому напрямку, допомагатиме юним спортсменам у покращенні результатів. 

12:10 27.11.2019

Зональний тур конкурсу "Учитель року - 2020" в номінації "Початкова освіта"

Бути вчителем у наш час - складна і не завжди вдячна робота. Тому працювати в школі залишаються лише ті, хто прийшов туди за покликом душі і готовий, попри всі негаразди, віддаватися обраній справі  до останку. Вимоги до сучасної освіти змушують вчителя   постійно працювати над собою, удосконалювати свою фахову  майстерність, напрацьовувати власний  педагогічний почерк.                         Ми не можемо уявити педагога, який не володіє сучасними інформаційно комунікаційними технологіями, не застосовує у навчальній діяльності новітні освітні ідеї, перспективний досвід роботи своїх колег.          Поряд з іншим, зростанню вчителя як професіонала  сприяє і участь у конкурсах     фахової майстерності, зокрема – всеукраїнському конкурсі «Учитель року».    Цього року цей конкурс проводиться вже 27 раз. 22 листопада на базі Срібнянського ЗЗСО пройшов зональний тур  конкурсу «Учитель року – 2020» в номінації «Початкова освіта». Його учасниками стали 4 педагогічні працівники з навчальних закладів Срібнянської ОТГ: Алексейцева Ю.П. (Дігтярівська ЗОШ), Голюшева І.Б. (Срібнянська ЗОШ), Зеленська А.Д. (Сокиринська ЗОШ), Коваленко Т.В. (Гриціївська ЗОШ) та один учасник з Талалаївського району – Черниш Н.А. (Харківська ЗОШ). В ході конкурсу учасники показали достатній фаховий рівень, творчість та креативність. Переможцем І туру конкурсу стала Алексейцева Юлія Петрівна, вчитель початкових класів Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Бажаємо їй перемоги в обласному турі цього вагомого педагогічного випробування.   

16:30 26.11.2019

Вхід для адміністратора