A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради
Офіційний веб-сайт

новини

ВІДКРИТТЯ ГУРТКА БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ

Сьогодні одним із головних завдань позашкільної освіти є забезпечення цікавого і змістовного дозвілля для дітей та учнівської молоді,  створення умов для розвитку та виявлення талантів, а кінцевий результат -   високі досягнення  вихованців.   Питання урізноманітнення гурткової роботи завжди було актуальним і для нашого позашкільного закладу – Будинку дитячої та юнацької творчості, - адже не секрет, що через брак кадрів та матеріального забезпечення  не було можливості в повній мірі задовольнити запити дітей та батьків на позашкільні послуги. А тому ідея щодо створення спортивного гуртка бойових мистецтв була сприйнята позитивно в громаді. Дану пропозицію підтримали місцева влада, СТОВ «Батьківщина» (директор Дмитренко М.М.), відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту селищної ради. Одним із ініціаторів створення гуртка стало товариство «Берегиня -2019».  24 листопада на базі Срібнянської школи відбулося урочисте відкриття гуртка. Для цього у закладі було відведено та обладнано кімнату, придбано необхідний інвентар. Ця подія була довгоочікуваною. Гуртківців, гостей привітали  голова районної ради Олена Панченко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Срібнянської селищної ради Віталій Никоненко, батьки. На свято зі своїми вихованцями, які провели показові виступи для всіх присутніх, завітав заслужений тренер України, тренер-викладач Роменської ДЮСШ Сумської області, Олександр Богуш.       Святковий настрій всім гостям дарували своїми виступами вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості.            

16:37 25.11.2019

Mini-EdCamp

Щодня життя готує виклики. Закон про освіту ст.46 ставить нове випробування вчителю - сертифікацію. А це – своєрідне ЗНО професійних і особистісних компетентностей педагога, здобутих ним з метою підвищення власної кваліфікації та якості педмайстерності.

10:05 18.11.2019

Зональний тур конкурсу "Учитель року" в номінації "Зарубіжна література"

12 листопада на базі навчального закладу «Варвинський ліцей № 2» Варвинської селищної ради Варвинського району відбувся зональний тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» в номінації «Зарубіжна література». До зони проведення ввійшли – Варвинський район, Варвинська ОТГ та Срібнянська ОТГ. Срібнянщину на І турі конкурсу представляли два педагогічні працівники – Брацюн Оксана Миколаївна, вчитель зарубіжної літератури Срібнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Сердюк Віта Іванівна, вчитель зарубіжної літератури Гурбинського закладу загальної середньої освіти. В ході професійних змагань педагогічні працівники взяли участь у трьох випробуваннях: «Тестуванні», «Методичному практикумі» та «Практичній роботі». Завданням випробування «Тестування» було виявлення знань конкурсантів в галузі педагогіки, дитячої психології та методики викладання предмета. Під час проведення випробування «Методичний практикум» вчителі складали технологічну карту уроку на обрану в ході жеребкування тему. Їх завданням було вдало підібрати форми та методи роботи для кожного етапу уроку, які б дали можливість сформувати у здобувачів освіти необхідні компетентності. Під час випробування «Практична робота» конкурсанти мали розробити та презентувати фрагмент уроку з аналізу ліричного художнього твору. Усі учасники показали надзвичайно високий методичний та професійний рівень. За найбільшою кількістю набраних балів у всіх випробуваннях (82,2 балів із 100 можливих) перемогу виборола Сердюк В.І. (Гурбинська ЗОШ). Брацюн О.М. (Срібнянська ЗОШ) здобула звання лауреата конкурсу, склавши усі випробування на 77 балів та  завоювавши третє місце. Ми від усього серця вітаємо наших переможців. Бажаємо їм міцного здоров’я, подальшої плідної творчої праці, вдячності від їх учнів та поваги від батьків та колег. А Сердюк Віті Іванівні вдалого виступу на ІІ (обласному) турі конкурсу.

10:50 13.11.2019

Семінар-практикум вихователів закладів дошкільної освіти

Суспільству потрібні люди сміливі, самостійні, оригінально мислячі, творчі, які вміють приймати нестандартні рішення і не бояться цього. Усі ці риси обумовлюються, зокрема, і емоційною сферою особистості. Дошкільне дитинство – це благодатний період для організації роботи з емоційного розвитку дітей, адже саме в цьому віці дитина відкриває для себе світ та відбуваються значні зміни у всіх сферах її психіки.

14:27 08.11.2019

МОН визначило кількість годин для підвищення кваліфікації

Міністерством освіти і науки надані роз'яснення щодо мінімальних вимог до обсягу (кількості годин) підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої, професійної та фахової передвищої освіти, а також до працівників закладів дошкільної і позашкільної освіти.

08:42 06.11.2019

Тиждень безпеки життєдіяльності

Із метою проведення роз'яснювальних заходів серед підростаючого покоління щодо дотримання правил безпечної поведінки й набуття навичок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, в закладах загальної середньої освіти пройшов тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

11:31 29.10.2019

Змагання з футболу серед команд 5-9 класів

    18 жовтня 2019 року  в рамках Спартакіади учнівської молоді проведено змагання з футболу серед команд 5-9 класів закладів загальної середньої освіти.     Серед шкіл І-ІІІ ступенів участь у змаганнях взяли команди Дігтярівської, Карпилівської, Сокиринської та Срібнянської ЗОШ.     Перше місце здобула команда Срібнянського ЗЗСО, друге Дігтярівського – третє Карпилівського закладів загальної середньої освіти. На четвертому місці команда з с. Сокиринці.      Школи І-ІІ ступенів змагалися на базі Подільської ЗОШ. Участь взяли 4 команди із Горобіївської, Гриціївської, Калюжинської та Подільської шкіл.      Переможцем змагань стала команда з  Подолу, друге місце виборола команда Калюжинської ЗОШ, третє – з Горобіївської ЗОШ. Команда Гриціївської школи зайняла четверту позицію.  

09:03 23.10.2019

Вхід для адміністратора